Dolor en la rodilla – Alteraciones del sueño – Retención de líquidos en piernas y tobillos.

La primera vegada que vaig assistir a una sessió d’acupuntura, ni tenia massa clar que funcionés, ni tan sols era conscient de quins eren els aspectes en què l’acupuntura em podia ajudar. Però jo tenia tres problemes que volia resoldre.

El primer era una condropatia a la ròtula, una lesió de genoll que m’havia fet en una caminada de 40km, i que ara m’impedia tan sols caminar 5Km. en pla. Si feia desnivells, el dolor era insuportable, i em pujava fins la cadera, cosa que em feia anar ben coixa al cap de quatre passes. Havia fet 30 sessions de fisioteràpia, amb compex i màquines de magnetoteràpia, havia pres suplements de col·lagen i no sé quantes coses més. Amb l’Anna, crec que vam trigar 3 sessions a tenir el problema resolt, combinant agulles i moxa.

El segon problema era el meu insomni, que no em permetia mantenir una etapa de son continuada, sinó que em despertava freqüentment, i a partir d’aquí tenia moltes dificultats per tornar-me a adormir. Realment, no sé què em va fer, però també vam tractar el problema, i en unes dues-tres sessions, vaig passar de despertar-me entre 3 i 4 nits per setmana a despertar-me entre 3 i 4 nits al mes!

Per últim, tinc un problema amb el meu sistema limfàtic i això em provoca molta retenció de líquids. L’angiòleg ja em va comentar fa anys que era un problema crònic que no tenia solució, però amb l’acupuntura, hem millorat substancialment. En aquest cas, seria necessari que realitzés alguna sessió de manteniment, però com que visc a més de 130Km, és complicat. Tot i així, l’Anna em va fer canviar una mica la dieta, i això també ha ajudat de forma significativa.

Entenc que la majoria d’aquests tractaments han vingut complimentats per altres tècniques que reforcen la funció de les agulles però, el cas és que realment la meva salut ha millorat.